"Inginkan Rahsia Bersalin Mudah dan
Lahirkan Anak Pintar,
Cergas dan Sihat"

 

 

 

SALINDAH
 Rahsia Pemakanan dan Rawatan Ibu Hamil Sehingga Lepas Pantang.

 

Salam Sejahtera Kepada Ibu-Ibu dan bakal Ibu.

Saya pasti setiap ibu dan bakal ibu pasti gembira setiap kali disahkan hamil. Setiap kali disahkan hamil pasti ibu-ibu inginkan diri yang sihat dan ceria  sepanjang tempoh kehamilan serta melahirkan zuriat yang sihat, cerdik dan comel. Tetapi ramai ibu-ibu hamil yang terpaksa melalui masa kehamilan di dalam keadaan yang menyukarkan seperti loya, tiada bertenaga , kurang selera makan dan macam-macam lagi.


Disini saya ingin berkongsi satu produk  yang dapat membantu kita menghadapi saat-sat kehamilan dan melahirkan dalam suasana yang menggembirakan dan berkeyakinan.


SALINDAH itulah produknya. Mari saya terangkan lebih jelas tentang kebaikan dan kegunaan SALINDAH.

Selamat mencuba.

 

 

Fakta Ringkas Tujuan Dan Kebaikan Salindah

 

Ingin lahirkan anak yang cergas, bijak, kuat tulang & gigi, comel, kulit yang cantik dan keletah.

 

Memudah dan mempercepat proses kelahiran

 

Untuk mengembalikan  kewanitaan  ibu, badan yang sihat dan cergas

 

Pengenalan

Bagi wanita, kehamilan atau mengandung adalah suatu pengalaman yang tidak sama dengan pengalaman-pengalaman lain yang pernah dilalui, teristimewa bagi wanita yang mengandung untuk kali pertama. Ada yang tersangat gembira dengan berita kehamilan itu dan ada pula yang menjadi bimbang dan cemas terutamanya bila menjelang waktu-waktu hampir hendak melahirkan anak. Ini berlaku kerana mungkin bakal ibu ini pernah mendengar pelbagai khabar mengenai bagaimana susahnya untuk melahirkan anak.

 

KELEBIHAN SALINDAH

                  Set  Salindah mengandungi 12 botol:  

 B1 Hingga B6 ( semasa mengandung)

 L7 - l12 (Selepas bersalin) 

Produk

Kegunaan-kegunaan


Membekalkan zat besi mudah hadam untuk wanita hamil, mengurangkan muntah, loya serta alahan, membantu tumbesaran tian, mencegah demam, batuk, selesema, sejuk-sejuk, sakit kepala, sakit gigi dan lain-lain. B1 juga akan menghilangkan kesan jatuh atau rebah di samping melancarkan aliran darah agar terhindar masalah tersimpul urat kaki dan menghilangkan lesu.

 

B 1


Membekalkan zat untuk tumbesaran tian, menguatkan tulang dan membina otak tian, di samping menambah darah serta selera makan. B2 juga dapat menghilangkan sengal tulang dan kebas kaki tangan, mencegah serangan sejuk dan sakit gigi dan osteoporosis.

 

B 2


Memberi zat untuk pembinaan saraf dan otak anak. Menghilangkan masalah takut, cemas dan bimbang. Mencegah simpul biawak atau krem betis. Mendatangkan ketenangan bagi menghadapi hari bersalin. 

 

B 3


Istimewa untuk mengawal alamat palsu, menghilangkan sakit urat dan otot di samping mengurangkan sakit semasa melahirkan. B4 juga akan memudahkan kelahiran bayi dan menghilangkan rasa takut dan cemas pada bakal-bakal ibu.

 

B 4


Remedi ini melanjutkan tindakan B4, mengendur dan menganjalkan otot pencerut saluran peranakan dan memberi daya teranan labour sewaktu bersalin.

 

B 5


Berguna untuk menguatkan teranan, menolong mengurangkan sakit sewaktu bersalin, mempercepat dan mempermudahkan kelahiran, membuka luas saluran peranakan dan mengurangkan sakit selepas bersalin.

 

B 6
 


Bagus untuk menyembuhkan luka, jahitan serta pusat bayi di samping mencegah jangkitan kuman dan penanahan. 

 

L 7


Membantu menyembuhkan rasa sakit-sakit, menghentikan darah, mencegah sakit meroyan, demam dan sakit kepala. 

L 8


Menghilangkan sengal selepas bersalin dan bisa-bisa, sakit meroyan, menghentikan darah nifas, membetulkan urat-urat darah yang putus, menyusun semula alat peranakan dan menguatkan seluruh anggota tubuh.

 

L 9
 


Mempercepatkan kecut semula rahim. Mengangkat kembali rahim ke kedudukan asal dan mengurangkan simpul urat biru. 

L 10


Tonik istimewa bagi memanaskan tubuh, menambah selera, membaiki penghadaman dan melancarkan pembuangan najis. Mengenakkan tidur, menghilangkan kebas-kebas serta menyegarkan rahim dan alat peranakan

 

L 11

Berfungsi untuk menjaga kesihatan ibu bersalin agar sentiasa sihat; mengembalikan kekuatan, memulihkan alat pengkelamian dan menimbulkan kesegaran. 

 

L 12

 

Kajian Yang Telah Dibuat
OLEH PROF. DR. AZIZAN PENGASAS SALINDAH 

Prof. Dr Azizan Pengasas Salindah

Setelah menyedari masalah yang dihadapi oleh wanita semasa mengandung itu, maka Prof. Dr. Azizan Bin Hj Ismail telah menjalankan kajian secara mendalam  mengenai kehamilan dalam pelbagai aspek. Hasil daripada kajian begitu lama  yang telah dijalankan maka beliau telah berjaya menghasilkan  satu formula  Rencana Pemakanan Kesihatan  dan Rawatan Ibu Hamil  yang paling lengkap, dikenali dengan nama SALINDAH. SALINDAH  mula diperkenalkan   kepada masyarakat sejak tahun 1981. Dengan  adanya SALINDAH  ini, maka wanita  akan dapat menikmati  zaman hamil dan melahirkan anak merupakan zaman yang mengindahkan. InsyaAllah, SALINDAH dapat membantu  menghindarkan daripada rasa takut , cemas dan bimbang , terhindar daripada aneka  rupa masalah  ketika mengandung, semasa bersalin dan juga selepas bersalin. Set lengkap ini boleh diambil mulai daripada tiga bulan mengandung sehinggalah masa berpantang (40 hari). SALINDAH telah banyak  berbakti  kepada kaum ibu, dan telah mendapat sanjungan  di kalangan ibu dan para doktor  dari Malaysia dan dari luar negara juga.

 

CARA PENGGUNAAN

Produk Kandungan Masa penggunaan Cara pengambilan / penggunaan
B 1 336 biji mulai minggu 12 (bulan 3) 2 biji 2 kali sehari
B 2 120 biji mulai minggu 24 (bulan 6) 2 biji 2 kali sehari
B 3 336 biji mulai minggu 28 (bulan 7) 2 biji 2 kali sehari
B 4 30 biji 4 minggu (1 bulan) sebelum dijangka bersalin 1 biji sehari
B 5 84 biji 2 minggu sebelum dijangka bersalin 2 biji 3 kali sehari
B 6 30 biji 1 minggu sebelum dijangka bersalin 1 biji sehari (Bila sakit, ambil 1 biji setiap 15 minit)
L 7 30 ml penggunaan luaran basahkan kapas, lekap pada luka dan pusat bayi
L 8 30 biji mulai 5 jam selepas bersalin 1 biji setiap jam
L 9 16 biji mulai dari hari ke 2 bersalin 1 biji 4 kali sehari
L 10 96 biji mulai dari hari ke 6 bersalin 2 biji 3 kali sehari
L 11 220 ml mulai dari hari ke 7 bersalin 2 sudu 3 kali sehari sebelum makan.
L 12 96 biji mulai dari hari ke 21 bersalin 2 biji 2 kali sehari

 

 

CARA DAN TIP MAKAN SALINDAH

 

* Kesemua tablet hendaklah dikemam sahaja.
* Jangan sentuh dengan tangan.. Tuang tablet ke dalam tudung botol, terus letak atas lidah,
kemam sampai habis.
* Berpantanglah dari kopi (minuman berkafein), cili, makanan berempah sekurang-kurangnya
sebulan sebelum bersalin sehingga 2 minggu selepas bersalin.
* Jangan simpan di dalam peti sejuk dan jauhkan dari barangan elektrik.
* Jika loya untuk kemam dalam mulut , larutkan tablet  dalam air masak yang telah sejuk, kacau
menggunakan sudu plastik (jangan guna sudu besi) & minum.

 

 

 

  Jika anda membeli SET SALINDAH Lengkap 

anda akan mendapat  sebuah buku panduan  yang mengandungi:

 

 

* Rancangan pemakanan kesihatan dan rawatan ibu hamil sehingga lepas pantang
* Rajah perkembangan bayi dari bulan ke bulan
* Khasiat dan panduan penggunaan Salindah
* Rancangan penjagaan kesihatan
* Cara Senaman Sebelum bersalin dan Senaman Selepas bersalin 
* Formula Makanan bayi

 

TESTIMONI PENGGUNA

Puan  Norhayati Mat Adam, Dungun Terengganu.
Ketika mempunyai seorang anak perempuan berusia 1 tahun pada tahun 1994, saya selalu mendengar tentang kebaikan Salindah melalui kawan-kawan dan media cetak. Saya menaruh azam  untuk membeli Set Salindah sekiranya saya mengandung  anak kedua. Tahun demi tahun  menunggu untuk mengandung,  sehinggalah anak pertama berusia 9 tahun iaitu pada Februari 2002, barulah saya  disahkan mengandung oleh doktor.

Hati gembira tidak terkira, lantas saya membeli Set Salindah sebagaimana idaman saya 9 tahun dahulu. Pada peringkt mengandung 2 bulan pertama, saya mengalami alahan yang teruk sehingga dimasukkan ke hospital. Masuk bulan ketiga kandungan, saya memulakan rutin mengamalkan Salindah. Alhamdulillah sedikit kekuatan dan  kesihatan saya dapat.

Sepanjang  mengandung anak kedua, bermacam-macam cerita saya dengar daripada kawan-kawan kanonnya saya mungkin sudah untuk bersalin  kerana jarak  mengandung terlalu lama iaitu 9 tahun, seperti bersalin anak pertama. Tiba saat untuk bersalin saya rasa  begitu tenang  dan tidak merasa takut untuk menghadapi  saat kelahiran.

Alhamdulillah pada tanggal 20 November 2002 bersamaan 15 Ramadhan 1423 jam 2.15 pagi, saya selamat melahirkan anak lelaki yang sihat dan kuat. Saya dimasukkan ke 'Labour Room' hospital swasta Kuala Trengganu pada jam 2.00 pagi dan bersalin 15 minit  berikutnya. Kesakitan yang dialami  hanya sekejap sahaja berbanding sewaktu bersalin anak pertama. Lebih  menggembirakan  saya ialah saya tidak menerima apa-apa  jahitan meskipun lama tidak bersalin.

Telahan kawan-kawan  kononnya saya susah untuk  bersalin  selama ini tidak benar sama sekali. Malah mereka terkejut mendengar saya mudah bersalin . Anak saya begitu cergas , kuat dan aktif. Kulitnya putih dan bersih. Insyallah jika saya mengandung lagi akan terus mengambil Salindah.   


Puan Zaitun Serdang.
Pengalaman lekat uri  ketika melahirkan anak kedua dan ketiga membuatkan saya serik untuk bersalin lagi. Namun setelah membaca pengalaman ibu-ibu  bersalin mudah setelah menggunakan salindah sewaktu hamil, membuatkan saya bertekad mencuba salindah  bila disahkan hamil anak keempat. Alhamdulillah setelah mengamalkan Salindah saya menjadi lebih cergas, sihat dan tiada masalah kulit. Suami juga kagum  kerana saya  begitu bertenaga  membantunya berniaga dipasar malam.

 Walaupun  ketika hamil saya berusia 35 tahun  namun doktor  berpuas hati dengan tahap kesihatan saya dan anak yang dikandung. Doktor  yang merawat  juga begitu yakin  apabila diberitahu  saya mengamalkan salindah. Saya tidak lagi diberi vitamin tambahan yang lain. Saya bersyukur  kerana selamat  melahirkan  Mohammad Iman Hafizi 3.3 kg pada 11 April 2002 secara normal. Iman berkulit bersih, sihat dan cergas. Ibu-ibu pasti  berpuas hati bila mendapat anak yang sihat, cergas, cerdik dan pintar.  
Puan Shahidawati, Kuala Lumpur.
Hamil kali kedua saya mengambil Salindah dari 3 bulan hingga habis pantang. Saya tidak lagi mengalami mabuk hamil yang teruk seperti anak yang pertama. Sungguh menyeronokkan ketika melahirkan  Nurul Anis Hidayah pada Julai 2001 di Pusat Perubatan Kohijal Hulu Kelang . Saya tidak mengalami  sakit yang kuat. Lebih kurang setengah jam sahaja sakit dan terus melahirkannya dengan mudah.

Benarlah seperti yang diberitahu, kulit anak memang cantik, halus, tulangnya kuat sehingga ibu saya  mengakui cucunya  kelihatan cantik, berwajah putih dan bersih. Bagi saya Salindah benar-benar membantu saya sihat sepanjang tempoh hamil dan berpantang. Sebab itulah  saya dengan yakin memperkenalkan  Salindah dan produk yang dirum,us oelh Prof. Dr Azizan  kepada keluarga dan rakan-rakan yang lain. 
Puan Sanisah Sharif, Kodiang Kedah
Mula menggunakan Salindah  sewaktu mengandung anak pertama lagi. Sewaktu 7 bulan  mengandung saya masih mampu  ke Tasik Dayang Bunting  dan menyertai Sukaneka. Saya bersalin normal dengan berat  anak hampir 4 kg. Anak kedua  saya dilahirkan  dua bulan awal dan istimewanya anak tidak perlu dimasukkan ke dalam inkubator. Sakit bersalin saya cuma 15 minit sahaja dan semua anak-sanak saya sihat.
Puan Fatimah Yaakob
Sejak mengandung anak pertama pada tahun  1993  sehinggalah anak kelima saya menggunakan Salindah. Saya sihat sepanjang  mengandung dan berpantang, semua kerja rumah saya buat sendiri. Salindah juga  membantu merawat  masalah tekanan  darah rendah. Anak-anak semua sihat sejahtera dan jarang mengalami sakit walaupun  tidak pernah mendapat sebarang imunisasi.
Puan Azaimalita Shahidan , Sg Petani Kedah
Bermula dari anak sulung lagi saya telah menggunakan Salindah. Apa yang saya bolih katakan Salindah merupakan titik permulaan pembesaran anak-anak  dari tiga bulan dalam kandungan hinggalah  sekarang. Anak Salindah terbukti berbeza  daripada anak-anak yang lain. Apa yang paling ketara mereka memiliki ketahanan diri yang kuat, tidak mudah dihinggapi  penyakit dan bijak. Pengalaman  melahirkan anak amat berbeza-beza.

Namun keberkesanan Salindah  menguatkan semangat saya. Apabila diarahkan masuk ke  bilik bersalin saya telah menelan tablet yang  terakhir . Apa yang membanggakan  saya selamat melahirkan seorang bayi lelaki seberat 3.2 kg dalam masa yang amat singkat. Kesakitan juga tidak begitu terasa malah rasa bersyukur  kerana anak saya sihat dan comel.

 

 

 

Rumusan SALINDAH berasaskan Formula Hemeopati, Herbalisme
dan Biokimia 100%.  TIADA KESAN SAMPINGAN NEGATIF,
walaupun anda mengambil  secara berlebihan.
TELAH MENDAPAT KELULUSAN
KEMENTERIAN  KESIHATAN MALAYSIA

 
Kini, anda boleh menikmati manfaat dan faedah rumusan istimewa
SALINDAH tanpa rasa was-was, rumusan produk yang sah dari
segi saintifik, Halal dari segi Syariah dan Suci dari segi
keseluruhan proses  khusus  untuk membantu anda
melalui  saat awal mengandung  hingga selepas pantang  
dengan tenang dan yakin . Sesungguhnya pengalaman
mengandung dan bersalin itu satu yang sungguh indah.

 Set Salindah boleh didapati sama ada:

*   Set Lengkap 

*   Set Sebelum Bersalin 

*   Set Selepas Bersalin

HARGA PRODUK 

Set Salindah boleh di dapati samada :

Set Lengkap  / Set Sebelum Bersalin / Set Selepas Bersalin

SET SALINDAH LENGKAP
 

RM439.00

 

 

 

 

SET SEBELUM BERSALIN
B1-B6

RM224.00
SET SELEPAS BERSALIN
L7 - L12

RM215.00 

 

ORDER SEKARANG

Mudah, Murah, Sah & Selamat!

Cepat! Cepat! Cepat!

Harga Promosi Ini Akan Berubah Bila-Bila Masa...

 

Tempah Sekarang

 

Murah & Mudah Belian Di Internet!

Kos POS PERCUMA penghantaran Pos Laju Semenanjung, Sabah & Sarawak.

 

 

24-JAM tempahan diterima!

Senangnya Membeli Di Internet...

Jimat Masa, Jimat Kos, Jimat Tenaga!

 

 

CARA ORDER

 

Langkah 1

 

Buat bayaran ke salah satu  bank dibawah:
 

Nombor akaun Maybank: 012026114426

Nama: Sinar Tax And Management Services
 

Nombor akaun Bank Islam: 12092020111862

Nama: Arpah Bt Omar

 

 

 

Nombor Akaun : 8600467340

Nama : Era Cekap Enterprise

 

 

Langkah 2:

 

Hantarkan butiran-butiran dibawah melalui SMS atau email .

 
- Nama bank , masa , jumlah bayaran dan tarikh transaksi dibuat
- Nama Penuh anda
- Alamat Penuh anda

- No. Telefon anda

 

 

No Tel/Wtsap : 017-6531512 (Arpah)

: 019-2095164 (Shapiee)

Email             : eracekap@yahoo.com

Facebook 1   :  www.facebook.com/shapiee.abdkarim

Facebook 2   :  www.facebook.com/arpah.omar

FanPage :

 

 

 

Jika anda tinggal di kawasan yang berdekatan anda boleh hubungi kami  

atau datang ke alamat seperti dibawah:

 

Era Cekap Enterprise

No. 14A Tkt 1, Jalan Tun Abd Aziz

43000 Kajang, Selangor

Tel : 03-8736-5309 / 03-8737-1164

H/P : 017-653-1512 / 019-209-5164